Har din Jura espressomaskine stået stille?

Har din Jura espressomaskine stået stille?

Flere virksomheder har haft lukket helt eller delvist nedHeldigvis er mange så småt igang med at indrette en hverdag på arbejdspladsen igen, og det er dejligt.

Vores mål er altid at give vores kunder den bedste kaffeoplevelse. Med COVID-19 er der mange Jura espressomaskiner som har stået og står stille og har gjort det i et stykke tid. Det er derfor vigtigt, at vandfilteret bliver skyllet igennem eller skiftet inden du tager jeres Jura maskine i brug igen.

Hvis din Jura espressomaskine har stået stille i en periode (ca. 1 uge eller mere), så anbefaler vi, at filteret skiftes med et nyt eller skylles igennem hvis muligt.

Ved at skifte/skylle filteret sikres:

  • undgå bakterievækst og opnå optimal hygiejne. 
  • eventuelle dårlige smagstoffer, som kan have sat sig som følge af at filteret har stået ubrugt i en periode, fjernes.
  • vandfilteret virker optimalt og efter hensigten.

På den måde får du den bedste kaffeoplevelse!

Sidder vandfilteret i vandtanken?

Såfremt du har en Jura maskine med vandtank, som har stået stille i over 1 uge eller mere, så anbefaler vi, at skifte vandfilteret i vandtanken med et nyt.

Har du direkte vandtilslutning?

BWT filterhoved

Har du en Jura espressomaskine med direkte vandtilslutning, som har stået stille i mere end 4 uger, så anbefaler vi, at udskifte jeres BWT vandfilter eller Jura vandfilter for at undgå bakterievækst. Er der tale om en periode på under 4 uger kan du nøjes med at skylle BWT filteret.

Sådan skylles BWT filteret! Følg instrukserne nedenfor for at skylle filteret. Vær opmærksom på at processen afhænger af, om du har et ældre (blåt) filterhoved eller et nyere filterhoved (hvidt).

Guide til det nye (hvide) BWT filterhoved

  1. Tag en spand stor nok til 5-10 liter vand og sæt under flushventilen.
  2. Åben for flushventilen og skyl filtret via denne.

Filterhoved skylles ved at dreje på flushventilen, der er integreret i hovedet. Pilen på billedet viser flushventilen, der skal drejes.

 

 

 

 

Guide til det ældre (blå) BWT filterhoved

  1. Tag en spand stor nok til 5-10 liter vand og sæt under flushventilen.
  2. Åben for flushventilen og skyl filtret via denne.

Det blå filterhoved skylles ved at trykke på flushventilen, der er monteret på afgangssiden. Pilen angiver placering af flushventilen, der skal trykkes på.