Rigtig mælk & plantebaserede mælkealternativer til din Jura

Rigtig mælk & plantebaserede mælkealternativer til din Jura

Har du en Jura espressomaskine og er du veganer, allergier eller har du bare en kærlighed til plantebaserede drikke er du ikke alene.

Jeg har samlet lidt information omkring anvendelsen af plantebaserede drikke som du kan anvende sammen med din Jura espressomaskine. Som udgangspunkt kan du bruge alle former for plantebaserede drikke. Dog afgør mængden af protein i den plantebaserede drik, om den kan skummes tilfredsstillende.

Uanset om det er rigtig mælk eller plantebaserede mælkedrikke anbefaler jeg et proteinindhold på minimum 2,5% for at opnå en godt resultat.

Mælken må maksimalt opvarmes til 68°, ellers mister mælken dens sødme og vil smage brændt. Det gør sig også gælder for de plantebaserede mælkedrikke. Såfremt proteinindholdet er på minimum 2,5% kan laktosefri mælk, soya-, hvede- og mandelmælk skumme og dermed uden problemer anvendes på din Jura espressomaskine hvor du kan tilberede alverdens kaffespecialitet. Derimod anbefaler jeg ikke at anvende rismælk.

Nedenfor har jeg opsummeret og sat det i forhold til anvendelsen ved brug af din Jura maskine, hvor ”mælken” varmes op og tilsættes kaffen som enten varm ”mælkeskum” varm ”mælk” eller begge dele.

Både Soyamælk og Mandelmælk kan godt skille, når de tilsættes varm eller kold kaffe. Men da din Jura espressomaskine automatisk forarbejder og varmer "mælken" undgår du dette og du kan forvente et tilfredsstillende resultat og en særdeles cremet og tykt skum.

Med Havremælk kan du forvente en fin skum, som er knap så tyk som ved soya- og mandelmælk. Havremælk burde ikke skille, men uanset hvad, kan det undgås når du bruger din Jura espressomaskine som automatisk forarbejder og varmer havremælken.

Det er ikke anbefalelsesværdigt, at anvende Rismælk på din Jura maskine hvis du ønsker at opnå et tilfredsstillende cremet resultat med flot skum.

Prøv dig frem. Der er alverdens til forskel på resultatet om du bruger en fed sødmælk eller skummemælk. Om du anvender økologisk mælk eller ikke-økologisk mælk og om du anvender plantebaserede mælkealternativer som Soyamælk, Mandelmælk, Havremælk osv.

Uanset hvor din kærlighed lander skal du altid huske at rense din mælkeenhed for at undgå bakterievækst og opnå optimal hygiejne. Og heldigvis sker det automatisk med når du har en Jura maskine.