Skal du afkalkning eller bruge vandfilter?

Skal du afkalkning eller bruge vandfilter?

Vi bliver ofte spurgt om man kan nøjes med, at afkalke sin Jura espressomaskine frem for at bruge et vandfilter. Og det korte svar er Ja.

Det lidt længere svar er, at vi altid anbefaler, at du bruger et Jura Claris vandfilter i din Jura maskine, da brugen af et vandfilter skåner maskinen og forlænger dens levetid. Vandfilteret sørger nemlig for, at maskinen kontinuerligt holdes kalkfri, i modsætning til brugen af Jura afkalkningstabletter, hvor kalken langsomt hober sig op, reducere varmen (med op til 8%) indtil maskinen skal afkalkes. Det betyder også at maskinen skal bruge mere energi på at varme op. Bruger du ikke et vandfilter kan det også forringer vandets kvalitet hvilket kan gå ud over kaffensmagen. 

Afkalkningprocessen tager betydelig mere tid modsat, at skifte vandfilteret som kan klares på 1-2 min. Selve afkalkningprocessen tager ca. 45 min. og du vil blive bedt om at starte det automatiske afkalkningsprogram efter det er gået ca. 50 liter vand igennem maskinen.

Uanset om du vælger at bruge et vandfilter eller afkalke din maskine, er det vigtigt, at vandets hårdhed indstilles på maskinen. Er du i tvivl om hårdheden af vandet i dit område, kan du få det oplyst det ved at besøge dit lokale vandværks hjemmeside.

Hvis du anvender et vandfilter anbefaler vi, at du løbende afkalker din Jura maskine - fx. hver 3 eller 6 måned for at være på den sikre side.