Guide til den rigtige udførelse af backflush

Fjernelse af kaffe fedtrester og opretholde en god hygiejne er særdeles vigtig for kaffesmagen og din espressomaskines levetid.

Hver gang du brygger en kop kaffe efterlader kaffen typisk 3 ting i espressomaskinen; 1. kaffe fedtrester/olie. 2. Tanniner/garvesyre. 3. Kaffegrums. Det er alle ting som påvirker smagen af din kaffe og kan blokere og ødelægge din kaffemaskine.

Rensetabletter og rensepulver til backflush fra Cafetto er udviklet til sikkert og fuldstændigt at fjerne kaffeolier og kafferester fra bryggeenheden espressomaskiner. Indenholder kun ingredienser der er 100% organisk nedbrydeligt. 

Cafetto's afkalkningsprodukter kan bruges til alle espressomaskiner som bl.a.:
Ascaso, Astoria, Bianchi, Braslia, DeLonghi, Dualit, ECM, Elektra, Expobar, Faema, Fiorenzato, Faema, Futurmat, Gaggia, Grimac, Isomac, Izzo, LaCimbali, La Marzocco, La Pavoni, La San Marco, Magister, Nuova Simonelli, Rancilio, San Marino, Wega og mange andre brands som har behov for backflush.

NB. At rense din espressomaskine har intet med afkalkning at gøre. Se vores guide om afkalkning.

I bunden af denne side finder du en Step by Step Guide samt Spørgsmål & Svar på de spørgsmål vi oftest modtager fra vores kunder.

Cafetto Mini Backflush bruges typisk i mindre hjemme espressomaskiner. Der bruges 1 tablet pr. rens. Mini Backflush rensetabletter, 1,5g
Cafetto Maxi Backflush bruges typisk i restaurationer og caféer.  De bruges 1-2 teskefulde backflush pulver pr. rens.  Backflush rensepulver 


Step by Step Guide til backflush rens

Guide til de rigtige backflush rens - Step by Step

Spørgsmål & Svar

Tager I forbehold for oplysningerne på denne side?

Ja, vi er har desværre ikke detaljeret kendskab til de mange forskellige espressomaskiner som findes på marked. Ovenstående skal opfattes som en vejledning og det er dit ansvar at søge viden om netop din espressomaskiner.

Når jeg renser min espressomaskiner bliver den så også afkalket?

Nej, det er 2 forskellige ting. Se vores guide om afkalkning.

Hvor ofte skal jeg rense min espressomaskiner?

Det bør ske hver dag efter brug.

Backflush pulver og rensetabletter fra Cafetto - er det kvalitet?

Bestemt. Cafetto sælger i dag deres anerkendte renseprodukter i hele verden. Cafetto er hovedsponsor for World Barista Championship hvor deres produkter også anvendes.

Cafetto var de første i verden som introducerede backflush produkter som kunne bruges i det økologiske køkken. Og som de eneste har Cafetto opnået hele 3 certifikater som NSF, BFA, OMRI.

Skal jeg bruge rensetablet eller pulver når jeg køre backflush..?

Det er op til dig... Tabletter en doseret på forhånd hvor pulveret skal du selv dosere.

Hvis jeg renser min maskine vil jeg så kunne smage forskel på min kaffe?

Ja, kaffe kan have op til 800 forskellige aroma og smagsnuancer - modsat vin som kun har 200. Hvis din espressomaskine (portafilter) ikke er renset vil du opleve en bismag eller gå glip af oprindelige dejlige kaffesmag.

Kan rensetabletterne blive for gamle?

Nej, de kan holde sig i mange år. Opbevar dem tørt og ikke i direkte sollys.

Er Cafetto's rensetabletter fødevaregodkendt?

Ja, selvfølgelig

Indeholder rensepulver kemisk affald?

Nej - de er 100% organisk nedbrydeligt.

Kan jeg få rabat hvis jeg køber flere pakker rensetabletter?

Selvfølgelig. Vi tilbyder mængderabat alt efter hvor mange pakker du køber. Du finder din rabat på produktet.

Der tages forbehold for ændringer, tryk- og billedfejl. Ovenstående er tænkt og skal opfattes som en vejledning under eget ansvar. Der henvises til enhver tid til manualen som fulgte med maskinen og iøvrigt producentens anvisninger.