Vælg den rigtig fuldautomatiske espressomaskine

Der er rigtig mange fordele ved en fuldautomatisk espressomaskine forhold til den almindelige kaffemaskine, den traditionelle espressomaskine og kapselmaskiner som fx. Nespresso.

01. Maskinen kan bruges overalt

En fuldautomatiske espressomaskine kan anvendes overalt så længe der er strøm, vand og hele kaffebønner. De mindre maskiner fra Jura kan let tages med under armen når turen fx. går til sommerhuset og på kontoret kan du let flytte den rundt eller tage den med på messer o.l.

Det kan du selvfølgelig også med en kapselmaskine og alm. kaffemaskine hvor det er mere problematisk med den traditionalle espressomaskine.

02. Frisk kaffe med et enkelt tryk

Du er altid sikker på en frisk kop kaffe. En fuldautomatiske espressomaskine kværner nemlig de hele kaffebønner for hver enkel kop kaffe du brygger.

03. Automatisk rengøringsassistent

Din fuldautomatiske espressomaskine er en intelligent lille fætter. Den kommer selv og fortæller dig hvornår den godt vil rengøres og ikke nok med det så gør den og jobbet for dig. Du skal blot sætte den igang ved at aktivere rengøringsprogrammet. Bruger du et vandfilter i vandtanken slipper du helt for at afkalke din fine maskine.

04. Fantastisk smag hver gang

Personligt må jeg erkende, at en espresso brygget på en traditionel espressomaskine giver det absolut bedste resultat. Men det kræver at du tager dig tid til at lave den. At du behersker at kværne de hele kaffebønner korrekt, at du ved hvordan espressomaskinen skal indstilles og at du holder den piv ren. Den tålmodighed har jeg desværre ikke i dagligdagen hvorfor min fuldautomatisk espressomaskine fra Jura passer bedst til mit temperament og jeg er sikker på, at få den samme gode smag hver gang. Mht. kaffekapsler er jeg imponeret over smagen, dog uden at det rokker ved min holdning til at en espresso brygget på en traditionel eller fuldautomatisk espressomaskine er bedst.

05. Måske en bedre økonomi på sigt…

En fuldautomatisk espressomaskine er dyrere i anskaffelse sammenlignet med en kapselmaskine til privaten. Men hvad med kaffeøkonomien? Lad os fx. antage, at du anvender 7 g. kaffebønner pr. bryg. Det giver dig 140 kopper kaffe pr. kg kaffebønner. Sammenlignet med kaffekapsler skal du købe 140 kaffekapsler. Der er så stor forskel på smag og kvalitet så jeg vil lade slutregnskabet være op til dig. Men når det kommer til kontoret er en kapselmaskine fra fx. Nespresso efter min opfattelse en dyrere løsning end en lækkert fuldautomatisk espressomaskine fra Jura. Èn ting er anskaffelsesprisen men du er også tvunget til at købe kaffen hos Nespresso.

06. Frihed til at vælge kaffe

Med en espressomaskine - fuldautomatisk som traditionel er der frit valg på alle hylder, alle kvaliteter og i alle prisklasser. Du kan altid finde hele kaffebønner uanset hvor i verden du befinder dig. Her er det lidt mere vanskeligt når du har en kapselmaskine. Har du en fx. en Nespresso Original kapselmaskine er der efterhånde mange muligheder - men jeg må skuffe dig - du betaler desværre mest for selve kapslen og emballagen - ikke selve kaffen. Har du en Nespresso Vertuo eller én af Nespresso’s erhvervsmaskiner er der kun ét hvor du kan købe dine kaffekapsler og det er hos Nespresso selv. Så hvis du vil have 100% frihed til at vælge er det de hele kaffebønner du skal gå med.

07. Miljøet spiller en vigtig faktor

Der er ingen tvivl om at kaffekapsler er noget svineri for miljøet. Dog tager jeg hatten af for

Der er ingen tvivl om, at den fuldautomatiske espressomaskine er bedre for miljøet når du sammenligner med kapselmaskiner.